Belföld

Mérgezett sertésmáj Magyarországon

Eddig egy cég jelezte a magyar hatóságoknak, hogy a hússzennyezésben érintett írországi üzemekből érkezett hozzá fagyasztott sertésmáj - közölte a kormányszóvivő. Az érintett cég zárolta termékeit, és intézkedett készítményei visszahívásáról.

Az írországi termék egy részének feldolgozása miatt hazánkban 57 tonna olyan májas készítmény van forgalomban, amelybe belekerülhetett az alapanyag – mondta Budai Bernadett. A hazánkban egyedüliként érintett cég azonnal zárolta a termékeit. Összesen mintegy 42 tonna fagyasztott sertésmáj érkezett november elején, közepén Magyarországra, ebből mintegy 29 tonna van jelenleg is fagyasztott állapotban, zár alatt.

Az ír üzemből érkezett májból már 14,5 tonnát dolgoztak fel máshonnan érkező májjal együtt, ezért összesen 77 tonna olyan májas készítmény van, amelybe belekerülhetett az Írországból származó alapanyag, ebből 57 tonna került forgalomba. A forgalomba került készítmények visszahívására a cég megtette a szükséges intézkedéseket – jelentette ki a kormányszóvivő. Az érintett cég a fagyasztott sertésmájat és a termékeket saját költségén vizsgáltatja meg, ennek eredménye jövő szerdán várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik