Belföld

Lemondatnák a romák Kolompárt

Roma politikusok Kolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének lemondását, illetve tevékenysége felfüggesztését sürgetik azután, hogy az ügyészség vádat emelt az OCÖ-vezető ellen – írja a Magyar Nemzet.

“Ha ezt Kolompár nem teszi meg önként, illetve ha mi ezt nem tudjuk keresztülvinni a roma élet legfőbb fórumában, okkal éri az OCÖ-t lenézés, sőt megvetés, ami kihat az etnikum amúgy sem rózsás társadalmi megítélésére” – mondta Kertész Lóránt, az OCÖ elnökhelyettese, a Roma Polgárjogi Mozgalom elnöke. Felháborítónak és szégyennek tartjuk, hogy az OCÖ vezérkara olyan emberekből tevődik össze, mint Kolompár Orbán, aki ellen vádat emeltek – tette hozzá.

Zsigó Jenő, a Roma Parlament elnöke a lapnak kiemelte: “az ártatlanság védelmének fenntartása mellett, de a cigányság egésze presztízsének védelmében indokolt volna, hogy Kolompár Orbán függessze fel az OCÖ-elnöki megbízását, tevékenységét mindaddig, amíg a vizsgálatok nem tisztázzák a főügyészi vádak alól”.

Kolompár Orbán ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Városi Ügyészség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik