Belföld

Ismét szlovák zászlót égettek

Szlovák zászlók égetését bemutató újabb videoklipek jelentek meg az interneten - jelentette szerdán este a Markíza szlovák kereskedelmi televízió híradója. A magyar külügyminiszter és több magyar hozzászóló is elítélte a tettet.

A szlovák televízió részleteket is bemutatott a klipekből, amely a kommentátor szerint egyesült államokbeli honlapokon láthatók. Göncz Kinga a Markízának nyilatkozva leszögezte, hogy a magyar kormány az ilyen jelenségeket elítéli. „A magyar kormány minden ilyen tevékenységet a múltban is nagyon egyértelműen elítélt. Törekednünk kell arra, hogy az ilyen incidenseket kizárjuk” – mondta a magyar külügyminiszter. A felvételeket a honlapok több magyar látogatója is elítélte – jegyezte meg a televízió.

A Markíza szerint a videókat valószínűleg fiatal magyarok tették fel a netre, a hozzájuk fűzött kommentárokban Szlovákiát és a Szlovák Nemzeti Párt elnökét szidalmazzák. A videók becsmérlik a Szlovák Köztársaságot és annak nemzeti jelképeit – fejtette ki a kommentátor. Az egyik videó tolvajként ábrázolja a szlovák nemzetet, amikor azt állítja, hogy a szlovákok ellopták a magyarok nemzeti jelképét – a hármas halmon álló kettős keresztet -, valamint a magyarok földjét is.

Egy másik felvétel alkotóját valószínűleg egy ismert számítógépes játék ihlette meg: a felvételen atombombát dobnak Pozsonyra, amely egész Szlovákiát elpusztítja. Szlovákiában a zászlóégetés bűncselekménynek számít, de Magyarországon a jogrend liberálisabb. A videók szerzőit a rendőrségnek nehéz lesz megtalálni, mert a klipeket amerikai honlapokon helyezték el, ahol nem igen hajlanak az együttműködésre – hangzott el a televízióban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik