Belföld

Eörsi lehet az SZDSZ frakcióvezetője?

Két hatalmi centrum szétveri a pártot - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke a Népszabadságnak adott nyilatkozatában. A szerdai napilapok szerint többek között Eörsi Mátyás neve is felmerült mint kompromisszumos jelölt a frakcióvezetőségre.

„Egy ilyen érzékeny időszakban különösen fontos, hogy egységes politikát képviseljen az SZDSZ. Két hatalmi centrum szétveri a pártot” – mondta Fodor Gábor a Népszabadságnak. A pártelnök keddi bejelentését megerősítve kiemelte: azt javasolja, hogy találjanak egy olyan harmadik jelöltet a frakcióvezetőségre, aki mellé a képviselőcsoport oda tud állni.

A Magyar Nemzet információi szerint Kóka János felszólította támogatóit, hogy ne jelöltessék magukat a frakcióvezetői tisztségre. A napilap arról is ír, hogy többek szerint a hétfői frakcióvezető-választáson egyedül Eörsi Mátyás tartózkodott. A politikus ezt nem kommentálta, arról azonban beszélt, hogy „kapott olyan jelzéseket”, amelyek szerint akár ő maga is lehetne a kompromisszumos jelölt. A versenybe egyelőre azonban nem akar beszállni – írta a Magyar Nemzet.

A Magyar Hírlap szerdai száma pedig arra emlékeztetett, hogy korábban Eörsi Mátyás mellett Gusztos Péter, Gulyás József, Bőhm András neve is felvetődött mint lehetséges frakcióvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik