Belföld

Újabb SZDSZ-es letartóztatott

Újabb VII. kerületi SZDSZ-es önkormányzati képviselőt vettek őrizetbe a belső-erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt; a Hírszerző értesülése szerint az őrizetbe vett képviselő Kardos Péter, a kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának volt elnöke.

A Hírszerző cikke szerint Kardos Péter 1990-től 1994-ig volt a kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke, 1994-től a lakásbizottság külsős tagja. 2002 óta a közrendvédelmi és környezetvédelmi bizottságnak, a pénzügyi bizottságnak és az informatikai bizottságnak tagja.

A Központi Nyomozó Főügyészség különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt november 25-én vette őrizetbe az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét, Gál György szabad demokrata önkormányzati képviselőt, akit két nappal később előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság. A főügyészség szerint a képviselő és egy vele együttműködő vállalkozó a VII. kerületi önkormányzatnak 700 millió forint kárt okozott, és további, mintegy 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik