Belföld

Leprás lehetett az igazoltatott román nő

Leprásnak mondta magát egy igazoltatott román állampolgár Csengersimán, s a rendőrök mentőt hívtak hozzá - erősítette meg a Szabolcs Online internetes újság hétfői értesülését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek.

A román állampolgárságú nőt a csengeri határőrizeti kirendeltség járőrei egy rutinszerű, mélységi ellenőrzésen igazoltatták vasárnap délután, s megállapították, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon – mondta Fülöp Gergely.

A százados hozzátette: a rendőrök sebeket vettek észre a nőn, s megkérdezték azok eredetét, mire az volt a román állampolgár válasza, hogy “leprás”. A rendőrök mentőt hívtak, akik kórházba vitték a nőt.

Az internetes lap közlése szerint a magyarul beszélő román állampolgárt a fehérgyarmati kórházban látták el, majd hétfőn a budapesti Szent László kórházba szállították, ahol speciális szakambulancián vizsgálják állításának igazságtartalmát. A fővárosi kórházban egyelőre nem tudtak felvilágosítást adni az eset kapcsán az MTI-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik