Belföld

Alig mehet be teherautó a belvárosba

Januártól egész Budapest területe teherforgalmi korlátozás alá esik, az átmenő forgalomnak döntően az M0-s gyűrűt kell használnia. A belvárosban nagy teherautóval költözködni csak a kijelölt időszakban lehet majd.

A városvezetés javaslata szerint az egész Budapestre kiterjedő tehergépjármű-korlátozás alól kivételt jelent az M3-as autópálya bevezető szakasza-Hungária körút-Róbert Károly körút-Árpád híd-Vörösvári út-Bécsi út és a Batthyány utca-Rákóczi utca-Szentendrei út-Vörösvári út-Bécsi út útvonal, amelyet az M0-s gyűrű Óbudát elkerülő szakaszának megépüléséig korlátozás nélkül használhatnak a teherautók – közölte Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója.

A koncentrikus övezeti rendszerben a 12 tonnánál nehezebb gépjárműveket a város egész területéről kitiltják. A belső városrészekbe pedig a 7,5 tonna, illetve a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű teherautók sem hajthatnak be. A költözésre, az építőanyag és tüzelőanyag szállítására reggel 5 és 7 óra között, illetve este 18 és 22 óra között lesz lehetőség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik