Belföld

Délután hazatérhetnek a bomba miatt kitelepített lakók

Vasárnap is folytatják a keresést második világháborús robbanószerek után Budapesten a Bosnyák téren, ezért a környéket ismét lezárták, a néhány lakóházból el kellett távozniuk az ott lakóknak, ők várhatóan délután 5 óra körül térhetnek vissza otthonaikba.

Az önkormányzat melegedő helyiséget biztosított a kitelepített négy ház mintegy 50-60 lakójának, de eddig azt még senki nem vette igénybe. A lakók várhatóan délután 5 óra körül visszatérhetnek otthonaikba – mondta Aranyossy Zsolt, a zuglói önkormányzat védelmi ügyintézője.

A tűzszerészek még vizsgálják a területet, egyelőre nincs hír arról, hogy további robbanószerkezeteket találtak volna – közölte Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Vasárnap 8.30 órától 200 méteres körzetben ismét körbezárták a Bosnyák tér mögötti üres területet, ahol még szombaton második világháborús lőszereket találtak régészeti feltárás során. A tűzszerészek a területről 300-350 kilogramm összsúlyú különféle típusú lőszert szállítottak el szombaton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik