Belföld

Kamion és vonat ütközött

Kőzúzalékot szállító kamion ütközött személyszállító motorvonattal pénteken Ózdon, a balesetben három ember sérült meg könnyebben - mondta a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Gaskó Bertalan közölte: a kamion pótkocsija felborult, a rakomány az útra szóródott. A vonaton a mozdonyvezető, a jegykezelő és egy utas sérült meg könnyebben.

A helyszínelés jelenleg is tart. Az átkelőnél lévő két vasúti sínpárt a kiborult rakomány, illetve a sérült járművek elzárják, ezek elszállítása még tart, csak az után állhat helyre a forgalom.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta: a baleset Ózd és Bánréve között történt, három tűzoltóautóval 12 tűzoltó vonult a helyszínre a műszaki mentéshez.

A MÁV közleménye szerint a mentők az ózdi kórház baleseti osztályára szállították a sérülteket. Mint írták, a motorvonat sérülése miatt nem tudja folytatni útját, ezért elvontatják, ez 2-3 órát vesz igénybe. A MÁV-START a közlekedés biztosítása érdekében autóbuszt rendelt. A közlekedés várhatóan kora délutánra áll helyre. A MÁV Zrt. és a rendőrség szakemberei megkezdték a baleset körülményeinek vizsgálatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik