Belföld

Egy hónapig nem ülésezik a kormány

A kormány a tervek szerint idén december 17-én tartja utolsó ülését, s egy hónapig nem ülésezik - írta a pénteki Népszava.

A lap értesülései szerint Gyurcsány Ferenc december 20-tól január 4-ig lesz szabadságon. A miniszterelnök szabadsága alatt, ahogy máskor is, néhány napot családjával együtt külföldön tölt, azonban ez idő alatt is dolgozik. Ekkor vázolja fel az ország helyzetét értékelő, a következő fél-egy év kormányzati politikáját összefoglaló beszédét, amelyet hivatalba lépése óta immár hagyományosan, ezúttal ötödik alkalommal a parlament tavaszi ülésszakának első ülésnapján, február elején mond el – olvasható a Népszavában.

A kormány utolsó idei ülésén várhatóan értékeli majd 2008-at, illetve számba veszi a költségvetés várható elfogadásából következő teendőket. A kabinet tagjai ezt követően legközelebb 2009. január 14-én tanácskoznak.

A jövő évi kormányfői program középpontjában várhatóan ezúttal is Magyarország felzárkózása, polgárosodása, illetve a nagy állami beruházások és azok gazdaságra gyakorolt hatása áll majd. Emellett az oktatásra és az önkormányzati reformra helyezi majd a kabinet a hangsúlyt. A kormány és a szocialista frakció (ismét) ötpárti egyeztetést kezdeményez a pártok gazdálkodásáról és a kampányfinanszírozásról – áll a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik