Belföld

Csökkentek a kórházi várólisták

Az Egészségbiztosítási Felügyelet a kórházak szeptemberi jelentései alapján azt is megállapította, hogy kilenc ellátás esetében csökkent, hatban nőtt, háromban nem változott a várólista augusztus végéhez képest - írta a pénteki Világgazdaság.

A viszonylagos javulás annak köszönhető, hogy az egészségügyi miniszter döntése alapján a kórházak augusztusi és szeptemberi teljesítményvolumen-korlátját (tvk) 3,89 milliárd forinttal megemelte az egészségpénztár – mondta a lapnak Kiss Zsolt, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főosztályvezetője.

A többlet-tvk felhasználásáról saját hatáskörben dönthettek az intézmények. A szaktárca célja az volt, hogy az összeget elsősorban az onkológiai, a gyermekellátásokra fordítsák, s hogy csökkenjen a gerincsebészeti, a térd- és csípőprotézis-műtétek várakozási ideje.

A főosztályvezető elmondta azt is a Világgazdaságnak, hogy a kórházaktól beérkezett finanszírozási adatok szerint a 3,89 milliárdos keret több mint 90 százalékát felhasználták az intézmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik