Belföld

Adós maradt a szociális tárca

Közel harminc antidiszkriminációs szakértőnek tartozik a munkaügyi minisztérium, összesen több millió forinttal - írta a pénteki Magyar Nemzet.

A szakértőket a Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) egyik pályázatához alkalmazták. Ők feladatukat elvégezték, viszont „pénzügytechnikai okok” miatt a mai napig nem kapták meg járandóságukat, ráadásul többségükkel szabályos szerződést is „elfelejtettek” kötni az illetékes állami szervezetek. Igaz, néhányuk megkapta a neki járó összeg mintegy harmadát októberben – olvasható a lapban.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) – mint a Magyar Nemzet írta – elismerte, hogy baj van a szakértői díjak kifizetésével. A tárca azt írta, hogy az SZMM-nek és a pályázatokat kezelő ROP Irányító Hatóságnak közösen kellett volna fedezni a költségeket, ám időközben kiderült, hogy a ROP IH nem tudja teljesíteni a kifizetéseket. A tárca ezért magára vállalta ezt az összeget is, ám az ezzel kapcsolatos egyeztetések és szerződések megkötése még nem zárult le – áll a Magyar Nemzetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik