Belföld

Újraindulhat a fúró a Gellért térnél

Bamco konzorcium megkapta az engedélyt a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól(NKH), így napokon belül újraindulhat a munka a módosított tervek szerint a Szent Gellért téri állomásnál - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság szóvivője

Pető Szabolcs emlékeztetett arra, hogy a konzorciumot még augusztusban kötelezte az NKH a munka leállítására, mivel nem rendelkezett engedéllyel a menet közben megváltoztatott tervekre. A tervek módosítását – technológiaváltást – a Bamco kezdeményezte, mert késésben volt – tette hozzá.

A szóvivő szerint a Bamco hamarosan felveszi a munkát, de az ünnepek alatt újra leáll majd. Az első – déli pajzs – december végén érheti el a Szent Gellért téri állomás dobozszerkezetét, de azon áthaladni csak akkor tud, ha az állomás belső falazatát befejezi, mert az elengedhetetlen a Műszaki Egyetem CH épületének állagmegóvásához.

Pető Szabolcs közlése szerint az első fúrópajzs januárban törhet be a 4-es metró Szent Gellért téri állomására. A déli pajzs jelenleg mintegy 100, az északi pedig 200 méterre van az állomástól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik