Belföld

Őrizetben az erzsébetvárosi értékbecslő is

Őrizetbe vették azt az ingatlanbecslőt, aki a törvénytelennek tartott, 2003-as és 2004-es erzsébetvárosi ingatlaneladásokhoz értékbecslést készített az ingatlanokról - írta a csütörtöki Népszabadság, Magyar Nemzet és Magyar Hírlap.

Ezzel nyolcra nőtt az ingatlanügy gyanúsítottjainak száma. Az ingatlan-értékbecslőt bűnsegédként elkövetett csalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítják, s mint a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap írta, a Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője a Népszabadságnak azt is elmondta, az értékbecslő tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el, a Nemzetnek pedig cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint hamarosan kiengednék a különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények fő gyanúsítottját, Gál Györgyöt.

Utóbbi lap szerint a múlt hét óta előzetesben lévő SZDSZ-es frakcióvezető, aki a gyanú szerint a főváros VII. kerületi gazdasági bizottság elnökeként hétszázmillió forintos kárt okozott az önkormányzatnak, amikor a jelenleg szabad lábon védekező Nagy Györgytől összesen 195 millió forintos kenőpénzt fogadott el, valóban fellebbezett a bíróságnál, de az ügyészség ilyet nem kezdeményezett.

Ajánlott videó