Belföld

Jozef Rohác kiadható Magyarországnak

Kiadható Magyarországnak Jozef Rohác, a többrendbeli gyilkossággal vádolt és a budapesti Aranykéz utcai robbantásokkal kapcsolatba hozható szlovák állampolgár - döntött csütörtökön a prágai városi bíróság.

„A kiadatás minden feltétele teljesült” – jelentette ki Petr Kulawiak, a bíróság szóvivője. A Magyarországra való kiadatás előtt azonban be kell fejeződnie annak a büntetőeljárásnak, amelyet a cseh rendőrség folytat Rohác ellen. A cseh hatóságok ittas állapotban való gépkocsivezetés és hivatalos iratok hamisítása miatt indítottak ellene eljárást. Rohác a bíróság döntését megfellebbezte, így az ügyben most a felsőbb taláros testület fog dönteni.

A budapesti Aranykéz utcai, továbbá a Fidesz székházánál, Szájer József és Torgyán József lakásánál a kilencvenes évek végén elkövetett robbantásokkal gyanúsítható, közel egy évtizede bujkáló Rohác október 27-én közlekedési ellenőrzés során bukott le Prágában. Elfogatása óta a prágai Pankrác börtönben őrzik.

Korábban a cseh sajtó azt írta, hogy Rohác kiadását Szlovákia is kérni fogja. A cseh hatóságokhoz azonban ilyen értelmű kérés Pozsonyból nem érkezett. A Novinky.cz hírportál szerint az 52 éves Rohácot Magyarországon életfogytiglani szabadságvesztés fenyegeti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik