Belföld

Tiltakoznak Morvai ellen

Az ELTE jogi karának vezetéséhez írt nyílt levélben támadta meg Morvai Krisztina egyetemi docenst, a Jobbik európai parlamenti képviselőjelöltjét egyik kollégája - írta a Magyar Nemzet.

Földi András, a jogi kar dékánhelyettese a levélben azt írta: “Évek óta növekvő aggodalommal, sőt megdöbbenéssel és felháborodással” figyeli “egy főállású oktató kolléganőnknek” a “szélsőséges, kirekesztő” megnyilatkozásait.

Földi ezért egy határozat elfogadását javasolja a kari tanács december 9-i ülésén, amely elítélné a kirekesztő politikai szélsőségesség és a közösségek elleni gyűlölködés minden formáját, továbbá kimondja: az ilyen megnyilatkozásokat tevő oktatóknak “nincs helye az egyetem polgárainak közösségében” – olvasható a lapban.

Morvai Krisztina válaszlevelében rámutat: esküjükből következően a jogászok nem lehetnek közömbösek olyan jelenségekkel szemben, amelyek a magyar nép érdekeivel, alkotmányos értékeivel ellentétesek, ezért a hallgatók előtt példát mutatva szót kell emelni minden ilyen jelenség ellen – áll a Magyar Nemzetben. Az ügyben a lap megkereste Király Miklós dékánt, de ő a lapzártáig nem reagált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik