Belföld

Fegyverrel akartak kirabolni egy benzinkutat

Fegyveres rablás kísérletével gyanúsítanak két férfit, aki múlt csütörtök éjszaka ki akart rabolni egy benzinkutat Téten.

A Győr-Moson-Sopron megyei településen a benzinkút zárva tartott ajtajú üzlete előtt egy kocsiból két símaszkos férfi szállt ki. Egyikük elkezdte rángatni az ajtót, és a bent lévő kútkezelőt megfenyegette, hogy szétlövi a zárat, ha nem engedi be. Az alkalmazott nem teljesítette a követelést, pedig pisztolynak látszót tárgyat látott a támadó kezében. A gyanúsítottak így zsákmány nélkül hagyták el a helyszínt.

A kútkezelő ezután azonnal értesítette a rendőrséget. A Győrből érkező járőr Tét külterületén rövid időn belül feltartóztatta a leírásnak megfelelő kocsit és a benne ülő két férfit. Egyiküket, egy 27 éves cserszegtomaji lakost korábban már büntették lopás, járműrendszám meghamisítása és ittas vezetés miatt. Társát, egy 33 éves keszthelyi lakost embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt körözték.

Az elkövetők Győrött dolgoztak, közös albérletben laktak. Meghallgatásuk során a fiatalabb részletes beismerő vallomást tett, és megmutatta a légpisztoly meg a símaszk rejtekhelyét.
A fegyveres rablás kísérletének büntetési tétele öt évig terjedő szabadságvesztés. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek – mondta az alezredes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik