Belföld

Gyorsabb ellenőrzést ígérnek Ferihegyen

A ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. megnyitotta az utasbiztonsági ellenőrzésnél az elsőbbségi csatornát (priority lane) a törzsutasoknak, valamint a business osztályon utazóknak, a jövő év első negyedévében pedig 12 automata jegykezelő (check-in) pultot állít fel a gyorsabb áthaladás érdekében - közölte Szollár Domokos, a Budapest Airport Zrt. kommunikációs vezetője.

A priority lane-t eddig csak az idős emberek, illetve gyermekkel utazók vehették igénybe, most pedig már a Ferihegyen megforduló prémium utasok is.

A Budapest Aiport által telepítendő 12 új automata check-in több tucat foglalási rendszer kezelésére képes, így minden légitársaság használhatja. Ezért az eddig kizárólagosan egy adott légitársaságot szolgáló automatákat leszerelik. A táraság a beszerzéseket az utasbiztonsági rendszer közel egymilliárd forintba kerülő cseréjén felül végzi el.

A sorbanállás nélküli check-in-nél az utasok nem csak maguk kezelhetik a jegyüket, de más szolgáltatások mellett az ülőhelyet is kiválaszthatják a repülőgépen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik