Belföld

Ferencváros betiltaná a játszótéri dohányzást

Magától kellene értetődnie, hogy játszótéren senki sem gyújt rá, de mivel ez nincs így, Ferencváros képviselő-testülete rendeletben tiltaná be a dohányzást kerületi fenntartású játszóterein - közölte Hardi Róbert, a IX. kerület SZDSZ-s alpolgármestere.

Az alpolgármester által jegyzett előterjesztés szerint szabálysértési eljárást lehetne indítani a játszótereken dohányzók ellen, és a hatóság háromezertől húszezer forintig terjedő helyszíni bírságot szabhatna ki. A ferencvárosi képviselő-testület szerdai ülésén dönt a rendeletről.

A Ferenc téri játszótéren tartott sajtótájékoztatón John Emese, a IX. kerület SZDSZ-es képviselőjelöltje megjegyezte, Ferencváros az I. kerületi önkormányzat példáját szeretné átvenni – ott már betiltották a dohányzást a játszótereken. A cél, hogy a kezdeményezés összfővárosi szabályozássá váljon.

John Emese, a szabad demokraták fővárosi frakcióvezetője megkereste a főpolgármesteri kabinetet, hogy a Fővárosi Közgyűlés is tűzze napirendre a dohányzás tiltását játszóterein. A politikus szerint a tervezet januárban kerülhet a közgyűlés elé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!