Belföld

Bíróság előtt a tank elkötője

Megkezdődött a "tankelkötőként" ismertté vált idős férfi ellen indított büntetőper hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróságon - közölte a Fővárosi Bíróság.

H. György ellen, aki 2006. október 23-án elkötött egy T-34-es tankot, közúti veszélyeztetés, rongálás és jármű önkényes elvételének bűntette miatt indult eljárás – írta bíróság sajtóosztálya.

A közlés szerint az első tárgyalási napon ismertették a vádiratot és tanúkat hallgattak meg. Kedden videofelvételek megtekintésével folytatódik a per.

2006. október 23-án a rendőrség és a randalírozó tüntetők összecsapásai során néhányan behatoltak a Városháza parkban szabadtéri kiállításon bemutatott régi harckocsiba, azt valamilyen módon beindították, és a rendőrök sorfala ellen indultak vele. A tank néhány lépéssel a rendőrök előtt állt meg.

H. Györgyöt eleinte csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsították. Az eljárást bizonyítottság hiányában szüntette meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség még 2007 márciusában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik