Belföld

Leomlott homlokzat ölt az Üllői úton

Egy halottat találtak az Üllői úton a bontás alatt álló Katonai Főiskola szombaton leomlott homlokzata alatt.

Az MTI tudósítója a helyszínen úgy értesült, hogy a három napja bontás alatt álló épületen dolgozó munkások jelezték a tűzoltóknak, hogy valószínűleg egy ember maradt a romok alatt. A helyszínre több tűzoltó és mentőautó érkezett, a területet még mindig keresőkutyával vizsgálják át, további esetleges áldozatokat, sérülteket keresve.

A leomlott homlokzat (Fotó: MTI)

A leomlott homlokzat (Fotó: MTI)

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset helyszínét elborító törmelékek miatt lezártak két forgalmi sávot a Könyves Kálmán kőrút és Üllői út kereszteződésében, a felüljárón pedig egy sávban lassítja a rendőrség a forgalmat.

Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese arról számolt be, hogy több épületet bontanak egyszerre a helyszínen, a leomlott épületen reggel belülről dolgoztak a munkások, de a szerencsétlenség idején nem. Az épület felső szintje hirtelen dőlt le az útra, a törmelékek alatt találták meg az áldozatot – tette hozzá.

A sajtóügyeletes jelezte: szakértők szerint nem zárható ki, hogy a félig ledőlt épület tovább omlik. Arról azonban még nem döntöttek, hogy ki és milyen módszerrel bontja el az épületmaradványt, de a területet, az Üllői útra vezető bekötőutat, ahova a törmelékek zúdultak lezárják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik