Belföld

Elkezdődött a demonstráció

A Hősök terén a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének több ezer tagja gyűlt össze szombaton délelőtt, a közszolgálati szakszervezetek budapesti demonstrációja kezdeteként.

A téren több ezren jöttek össze, büntetés-végrehajtási dolgozók, rendőrök, tűzoltók, de jelen voltak a polgári védelem, sőt a Nemzetbiztonsági Hivatal érdekképviselői is. A Hősök terén a rendvédelmi dolgozók többsége egyenruhában sorakozott fel, a havas eső ellenére több ezren nem sokkal 11 óra után indultak innen útnak a Kossuth térre.

A rendvédelmi dolgozók közül sokan transzparenseket és zászlókat hoztak magukkal. A szakszervezetek zászlajain kívül a legtöbb saját feliratú transzparenst a tűzoltók hozták magukkal, ezeken többek között az volt olvasható: “Feri ne játssz a tűzzel”, “Olts Te tüzet ennyiért”. Volt olyan transzparens is, amelyen az volt olvasható: “Hazámat szolgálom, és Ti?”, a büntetés-végrehajtási dolgozók pedig egy koporsót hoztak magukkal, amelyre “Törvényhozás” felirat volt olvasható, illetve egy kopjafát, amire a következő feliratot írták: “Rendvédelem, élt 2009-ig”.

A legtöbb szakszervezet dobosokkal kísérve vonul a Kossuth térre, a menetet tűzoltóautók vezetik, de több rendőrautó és mentőautó is halad a sor végén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik