Belföld

Váratlanul kirúgták a nagyatádi rendőrkapitányt

Azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmentette a nagyatádi rendőrkapitányság vezetőjét a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

Bíró Gábor, a főkapitányság szóvivője egyéb felvilágosítással nem tudott szolgálni a nagyatádi kapitányságot két éve irányító Ősz István felmentésének körülményeiről, illetve okáról.

Arról azonban tájékoztatott, hogy Mergancz Sándor megyei rendőrfőkapitány a felmentéssel egy időben “szolgálati érdekből”, Horváth László rendőr alezredest, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetőjét vezényelte a nagyatádi rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatainak ellátására.

Ősz István annyit mondott: a felmentése váratlanul érte, semmi jel nem mutatott erre, “egyik pillanatról a másikra történt”. Hozzátette: tudomásul veszi a felettese döntését, december elsejétől a felmentési idejét tölti, majd nyugállományba vonul.

Hozzátette: az elmúlt két évben 23 százalékról 60 százalékra javult a Nagyatádi Városi Rendőrkapitányság felderítési mutatója, az ismertté vált bűncselekmények száma pedig 15 százalékkal csökkent.

Az MTI a felmentésről szerette volna megkérdezni Mergancz Sándort, de a rendőrségi szóvivő tájékoztatását követő egy órában nem tudta elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik