Belföld

Navracsics: a Gyurcsány-kormány szembemegy Európával

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogyha már nem hallgat az ellenzéki pártra, akkor fogadja meg más európai országok javaslatait, és a gazdaságélénkítést, az adókönnyítést helyezze előtérbe.

A kormány másfél hónapja ismerte fel, hogy valóban válság van Magyarországon, de a válságot kezelni és nem félrekezelni kell, ahogy azt a kormány teszi – hangsúlyozta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. A legutóbbi OECD-jelentés a Fidesz frakcióvezetője szerint egyértelműen fogalmaz, amikor a válságból kivezető utat mutatja meg: gazdaságélénkítésre, jegybanki kamatvágásra és adócsökkentésre van szükség.

A jegybanki alapkamat-csökkentés jó lépés volt, bár nagyobbat is el tudtunk volna képzelni – fogalmazott. A kormányon lenne a sor, az európai trenddel párhuzamosan adó- és járulékcsökkentésre lenne szükség, amely beindíthatná a növekedést – tette hozzá.

Navracsics Tibor szerint azonban a Gyurcsány-kormány szembemegy Európával, ahol „meglépték” a kamat- és adócsökkentést is. A kormányzati politika miatt leszakadtunk Európától, Magyarország az egyetlen ország a térségben, amelynek gazdasága recesszióba süllyedt.

A Fidesz és a KDNP december 8-i frakcióülésére meghívták Havasiné Orbán Máriát, az államfő jelöltjét a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik