Belföld

Karácsonytól ismét járható a Szabadság híd

Fokozottan balesetveszélyes munkálatok miatt szombaton lezárják a gyalogosok elől a felújítás alatt álló Szabadság hidat. A gyalogosok várhatóan december 20-tól mehetnek át a hídon, akkortól jár majd újra a 47-es és a 49-es villamos is.

November végétől a Szabadság hídon felsővezeték-építést, aszfaltozást és nagy magasságú daruzást végeznek. Ezek a munkálatok fokozottan balesetveszélyesek, nem teszik lehetővé, hogy a hídon gyalogosok közlekedjenek – írta közleményében a hivatal közlekedési ügyosztálya.

A munkálatok december 20-ig tartanak, akkor adják majd vissza a Szabadság hidat a gyalogos közlekedésnek. Akkortól a 47-es és a 49-es villamosok is újra a teljes vonalukon járnak, emiatt megszűnnek a 47-49V és a 149-249V jelzésű villamospótló járatok a Deák tér és a budafoki Városház tér, illetve a Kelenföldi pályaudvar között.

A közlekedési ügyosztály kitért arra, hogy 2009. április végéig a 61-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér között közlekedik, a 18-as villamos pedig a Moszkva tér és a Savoya park között szállítja majd az utasokat. A budai főgyűjtő csatorna építése miatt a 41-es villamos a Moszkva tér és Kamaraerdő között jár, az 56-os villamos megszűnik, helyette a meghosszabbított 61-es közlekedik majd.

Villamospótló buszok forgalomba állítására is szükség lesz; a 19-es villamos helyett ideiglenesen pótlóbuszok járnak majd 19-41V jelzéssel a Batthyány tér és a Szent Gellért tér között, a 41A villamos pedig megszűnik.

Ajánlott videó