Belföld

Menesztették a tatabányai kórház főigazgatóját

Azonnali hatállyal megszüntette a tatabányai Szent Borbála Kórház főigazgatójának munkaviszonyát a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés.

Völner Pál, a közgyűlés elnökének tájékoztatása szerint Benkő Zoltán főigazgató két hónap rendkívüli szabadságot kért, amihez a megye nem járult hozzá. Ezután állapodtak meg, hogy a főigazgató közös megegyezéssel távozik posztjáról. A vezetői feladatok ellátásával a kórház orvos-igazgatóját bízták meg.

Benkő Zoltánt 2007. július 1-jén öt évre nevezték ki az 1300 főt foglalkoztató Szent Borbála Kórház élére. Távozásával nem jár végkielégítés, csupán ki nem vett szabadságának megváltását kapja meg. A leköszönő főigazgató telefonon nem volt elérhető.

A főigazgató elődjét szinte napra pontosan két évvel ezelőtt függesztette fel állásából a megyei közgyűlés, egyúttal gazdálkodási szabálytalanságok miatt fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene. Később fegyelmi helyett korengedményesen nyugdíjazták a vezetőt, az eljárás a kórház költségvetését közel hatmillió forinttal terhelte meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik