Belföld

Rendőrségi ügy lett a szabolcsi bíróverésből

Súlyos testi sértés kísérlete miatt rendőrségi eljárás indult egy futballbíró bántalmazása miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az eset még vasárnap, a Bököny-Kálmánháza megyei II. osztályú mérkőzésen történt, amelynek a 85. percében megrúgták a játékvezetőt – mondta Fülöp Gergely szóvivő.

A százados tájékoztatása szerint a meccs nem volt kiemelt kockázatú, így a találkozó rendjének biztosítása a rendező egyesülete feladata volt. A rendőrséget a találkozó közben riasztották a helyszínre verekedés miatt. Kiderült, a bírót megrúgták, s emiatt a területileg illetékes nagykállói rendőrőrs indított eljárást az ügyben – tette hozzá Fülöp Gergely.

A mérkőzésen történtekről a találkozó játékvezetője, Tassy Tamás, a szabolcsi napilap, a Kelet-Magyarország szerdai számában úgy nyilatkozott: “A találkozó 85. percében a hazaiak 11-es számú játékosa egy szabadrúgásnál előbb a nézőkkel kezdett el vitatkozni, majd elindult elégtételt venni.

A sportszerűtlenkedő játékosnak a piros lapot már nem tudtam felmutatni, mert szívtájékon rúgott. Ezt követően a kálmánháziak üldözésébe kezdett, a verekedésre a nézőtérről többen is beszálltak, s mintegy tíz percig tartott a csete-paté, míg helyreállt a rend, s megérkeztek a rendőrök”.

A mérkőzést a bíró lefújta, ekkor a kálmánháziak 4-3-ra vezettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik