Belföld

Tűzoltóautó tarolt a Moszkva téren

Tizenöten megsérültek kedden reggel, amikor egy tűzoltóautó és a volánbusz egy járata karambolozott a fővárosban, a Moszkva téren. A környéken nagy a torlódás. A balesetről az FN Tudósítók (happyandi, ParkInZone) is beszámoltak.

Egy tűzoltóautó és egy távolsági busz karamboljában tizenöten megsérültek kedden délelőtt a fővárosi Moszkva téren. A közúti balesethez megkülönböztető hang- és fényjelzéssel vonuló, Mercedes típusú gépjárműfecskendő a Krisztina körút felől érkezve ütközött össze a Szilágyi Erzsébet fasorról jövő King Long autóbusszal.

Mindkét jármű eleje jelentős mértékben roncsolódott. A buszon hárman súlyosan, hatan könnyebben sérültek. A tűzoltóautó sofőrje súlyosan, további öt tűzoltó könnyebben sérült – áll Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletesének lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Takarásból jött a busz (Fotó: MTI) KÉPGALÉRIA

Takarásból jött a busz (Fotó: MTI) KÉPGALÉRIA

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a sérülteknek lábtörésük, illetve törésgyanújuk van, valamint van olyan is, aki fejsérülést, agyrázkódást szenvedett.

Zdroba Gyula, a Fővinform ügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy minden irányból rendkívül nagy a torlódás a környéken. Az FN Tudósító (ParkInZone) beszámolója szerint főleg a Margit körúton kell hatalmas torlódásra számítani.

legyen ön is fn tudósító!

Látta a balesetet? Ön is ott ül a dugóban? Küldje be fotóját, leírását a FigyelőNet Tudósítójába, és tudósítsa Ön a FigyelőNetet!

Nem ez volt az első baleset az idén

Január 3-án a XXI. kerületben egy BKV-busz összeütközött egy személyautóval. A balesetben egy ember súlyosan, három könnyebben sérült meg. Két hétre rá a XI. kerületi Kosztolányi Dezső téren egy BKV-busz elsodort egy idős férfit, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Február elsején a II. kerületi Ördögárok és Tompa Mihály utca kereszteződésében összeütközött egy BKV autóbusz és egy személygépkocsi. Az autó vezetője megsérült. Március másodikán az Üllői út és a Magyar László utca kereszteződésében a 136-os busszal összeütközött egy személyautó. Az autót vezető nő megsérült, kórházba szállították. A vele utazó két kisgyermeket csak megfigyelésre szálították kórházba.

Nézze meg az FN Tudósító (happyandi) helyszíni tudósítását!

Nézze meg az FN Tudósító (happyandi) helyszíni tudósítását!

Március 19-én szintén a Kosztolányi Dezső téren a 47-49-es jelzésű villamospótló autóbusz karambolozott egy személygépkocsival. A buszon utazók közül négyen könnyebben megsérültek.

Május 15-én a XXIII. kerületben egy BKV-busz személyautóval ütközött. A balesetnek öt sérültje volt, közülük ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Egy hónappal később a XXIII. kerületi Haraszti úton személygépkocsi ütközött a menetrend szerint közlekedő Volánbusz-járattal. A gépkocsi vezetője életét vesztette.

Július 13-án az Etele téren egy 173-as gyorsjárat összeütközött egy munkásokat szállító busszal. A BKV-járaton hatan sérültek, a másik buszon egy sérült volt. Augusztus 8-án a Moszkva téren elszabadult egy vezető nélküli 156-os jelzésű autóbusz, s nekiütközött egy utasvárónak. A balesetben egy ember könnyebben megsérült.

Szeptember 16-án a Móricz Zsigmond körtér Villányi úti buszfordulójánál egy 153-as jelzésű busz hátulról nekihajtott egy várakozó taxinak, amit rátolt egy másik parkoló taxira. A balesetben a két taxisofőr megsérült. Közel két hétre rá a XIV. kerületben egy személygépkocsi egy védett útvonalon közlekedő autóbusz elé hajtott. Az autó vezetője súlyosan megsérült.

Október 18-án az Egérút és a Budaörsi út kereszteződésében egy személyautó összeütközött egy különjáratú busszal. Az autóban utazó nőt súlyos, egy kisgyermeket könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik