Belföld

Riaszthatják a fagybrigádokat

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást rendelt el az Közép- és Észak-Magyarországon. Itt 24 óra alatt helyenként akár 10 cm-t meghaladó friss hó is eshet.

Egyelőre nem okozott fennakadásokat, csupán lassította a belvárosi forgalmat a budapesti hóesés – közölte Vizei Márta, a Fővinform ügyeletese az MTI érdeklődésére hétfő délután.

A Budafoki úton, a Szent Gellért téren, valamint a Margit és az Erzsébet hídon a megszokottnál lassabban lehet haladni – közölte a Fővinform ügyeletese.

A délutáni órákban a Duna vonala mentén, mintegy száz kilométer széles sávban havazott – közölte Tóth Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese, aki szerint estére a Kisalföldön is hó váltja az esőt.

Mint mondta, a legtöbb csapadék a Börzsöny magasabban fekvő részein várható; ott az sem kizárt, hogy 15-18 centiméternyi hó hulljon.

Az Útinform ügyeletesének tájékoztatása szerint vidéken jelenleg sehol nem gátolja a forgalmat a hó.

A BKV közleménye szerint a riasztási terveknek megfelelően, rendkívüli időjárás bekövetkeztekor – a fődiszpécser elrendelése alapján – munkába állhatnak a fagybrigádok is, a társaság pedig természetesen folyamatosan együttműködik a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik