Belföld

Orbán veszélyesnek nevezte a költségvetést

Rendkívül veszélyes a jövő évi költségvetést, amely a szociális katasztrófa kockázatát is magában rejti – mondta a Fidesz elnöke.

A pártelnök Bernhard Worms-szal, az Európai Senior Unió elnökével tartott találkozója után kérdésre válaszolva azt mondta: ha valóban ebben a formában fogadják el a jövő évi költségvetést, akkor Magyarország nagyon komoly kockázatokat vállal.

Kockáztatunk munkahelyeket, nyugdíjakat és az emberek biztos megélhetését. Ez a költségvetés így egy komoly szociális válság, katasztrófa kockázatát is magában rejti – fogalmazott Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke szerint a büdzsé olyan helyzetbe hozhatja az országot, ami minden képzeletet felülmúl. Mint mondta, az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy ez a költségvetés milyen megélhetési problémákat tartogat a számukra, és ez a jövőre fog kiderülni.

Már csak annyit tudunk tenni, hogy imádkozunk, meg szavazunk a parlamentben minden jó ügy mellett. Talán ezek a veszélyek mégsem válnak valóra – mondta.

Szerinte egy rossz válságkezelési módszer költségvetése lesz a 2009-es büdzsé, amely leginkább azért rejt magában óriási kockázatokat, mert nem az Európában sikeresnek látszó válságkezelést alkalmazza, hanem valami egészen mást.

Orbán Viktor kijelentette: rendkívül veszélyes ösvényen halad Magyarország, és van ennél sokkal biztosabb, járhatóbb út is.
Arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy az SZDSZ valószínűleg megszavazza a költségvetést, Orbán Viktor azt mondta: “az örök optimisták közé tartozom, néha még a szabad demokratáknak is hiszek, például amikor kijönnek a kormányból, de mindig csalódok”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik