Belföld

Tűzoltóparancsnok lesz Dobson Tibor

Év végén távozik a katasztrófavédelemtől Dobson Tibor, aki az ország egyik legismertebb szóvivőjeként számolt be naponta többször közúti balesetekről, természeti katasztrófákról, tűzesetekről és halálos kimenetelű szerencsétlenségekről; új munkaköre szerint tűzoltóparancsnok lesz.

Az ezredesi rangban dolgozó, immár médiaszemélyiségnek tekinthető Dobson Tibor 15 éven át vitte a szót a tűzoltóságot érintő ügyekben. 1993-tól az országos tűzoltó-parancsnokság, majd 2000-től annak jogutódszervezete, a tűzoltóságok szakmai felügyeletét ellátó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főosztályvezetőjeként látott el szóvivői feladatokat.

Dobson Tibor eredeti végzettségét tekintve katonatiszt, 1981-ben végezte el a tiszti főiskolát. Tűzoltói pályafutását 1989 októberében kezdte, ekkor került ugyanis a Fővárosi Tűzoltó-parancsnoksághoz mozgósítási, oktatási, személyzeti, tűzoltási és műszaki mentési főelőadónak. 1992. március 1-jétől Ferencváros tűzoltóparancsnok-helyettese lett, fél évvel később pedig már az országos parancsnokság osztályvezetőjeként dolgozott.

Dobson Tibor távozásáról azt mondta: továbbra sem hagyja cserben a tűzoltókat, a tűzoltóságot és a médiát, mert az ősszel megpályázott és elnyert új munkakörében január elsejétől a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság dél-pesti régiójának tűzoltóparancsnoka lesz, s társadalmi megbízatásként a Magyar Tűzoltó Szövetség kommunikációs vezetői feladatát is ellátja.

A Magyar Távirati Iroda által alapított, “Az év szóvivője” elnevezésű díjat elsőként Dobson Tibor kapta 2006-ban.
Dobson Tibor utódáról csak később döntenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik