Belföld

Négy hétre leáll a győri Audi

Négy hétre leáll a járműgyártás december közepétől az Audi Hungaria Motor Kft.-nél Győrött, a motorgyártásnál pedig - terméktípustól függően - 2 és 4 hét között szünetel a termelés az év végi időszakban - közölte Lőre Péter, a vállalat kommunikációs vezetője.

Tájékoztatása szerint a győri vállalat termelését a Volkswagen konszern gyárainak menetrendjéhez igazítja. A járműgyártás előző éveknél hosszabb időtartamú leállása a kommunikációs vezető szerint összefüggésben van a Győrött szerelt kocsik szezonalitásával. A három típus közül kettő ugyanis nyitott kocsi, irántuk a tavaszi-nyári időszakban nagy az érdeklődés.
Lőre Péter kitért arra, hogy a jelentős megrendelések miatt a győri Audi motorfejlesztő központjában és szerszámgyárában egyes területeken kizárólag az ünnepnapokra korlátozódik a leállás.

Elbocsátásokról, létszámcsökkentésről a kommunikációs vezető nem nyilatkozott. Az MTI érdeklődésére csupán annyit mondott: a piaci változásokra a bérmunkaerő rugalmas alkalmazásával reagálnak.

A motorgyárban az idén a tavalyihoz hasonlóan több mint 1,9 millió motor készül, a járműgyárban pedig 60 ezernél több autó gördül le a szerelősorról. Tavaly 56 ezer autót szereltek össze a győri Audinál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik