Belföld

Emberrablás Budapesten: hamar elfogták a tetteseket

Kevesebb mint 24 óra alatt vette őrizetbe csütörtökön a rendőrség azt a két jordán férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy elraboltak egy 20 éves fiút, és 10 millió forintos váltságdíjat követeltek érte - közölte a BRFK.

Szerdán este érkezett bejelentés egy ügyvédtől arról, hogy ismeretlenek elraboltak egy 20 éves budapesti fiút, és 10 millió forint váltságdíjat követelnek a nővérétől, s azt állítják: ha nem kapják meg a pénzt, megölik a fiút és az édesanyját – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya.

Elfogták a tetteseket

A nyomozók a bejelentés után felvették a kapcsolatot az elrabolt fiú nővérével, aki elmondta, hogy korábban egy pénzváltó alkalmazottja volt, és elszámolási vitába keveredett öccse elrablóival, akik azzal fenyegették meg, hogy megölik a fiút és az édesanyját is, ha nem kapják meg a váltságdíjat.

A szervezett bűnözés elleni osztály és az akció osztály a két férfit a pénzátadás helyszínéül megjelölt hely közelében fogta el szerdán az elrabolt fiú szállítására is használt terepjáróban. A BRFK tájékoztatása szerint ekkor még nem tudták, hogy a fiút hol őrzik.

A rendőrség szerint megijedtek

A fiatalembert a XIII. kerületi Fiastyúk utcában engedték szabadon csütörtökön. A rendőrség feltételezése szerint az elkövetők bűntársai a gyors rendőrségi eredményektől ijedhettek meg, s ezért engedték el az elrabolt fiatalembert.

A BRFK szervezett bűnözés elleni osztálya a két jordán férfi őrizetbe vétele mellett előterjesztést tett letartóztatásukra.

Ajánlott videó