Belföld

Egy honvéd százados helyezett bombát az MSZP-iroda elé

A katonai ügyészség őrizetbe vett egy tűzszerész honvéd századost, akit azzal gyanúsítanak, hogy november 6-ra virradóan saját készítésű pokolgépet helyezett el az MSZP újpesti irodája előtt - írta a Népszabadság.

A nyomozók azonosították a budapesti katonai bázis tűzszerészét, akinek a szolgálati helyéről robbanóeszközök készítéséhez való eszközök hiányoztak. A lap úgy tudja, hogy a százados tettét nem politikai okok motiválták. Állítólag azt akarta bizonyítani, hogy „mekkora kupleráj van az alakulatánál”, s azért tette az MSZP irodája elé a bombát, mert azt gondolta, így tud a legnagyobb feltűnést kelteni.

A csőbombát egy járókelő vette észre november 6-án reggel. A IV. kerületi Nádor utca 1. szám alatti iroda munkatársai értesítették a rendőrséget, illetve a tűzszerészeket. A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának munkatársai a szerkezetet a helyszínen hatástalanították. Az iroda ellen október 20-án is volt egy támadás – akkor az iroda udvarára egy kibiztosított, éles gránátot dobtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik