Belföld

Táblákra vadászhatunk a rendőrséggel

A felesleges KRESZ-táblák kiszűrésére táblavadászatot hirdet a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

A bizottság arra biztatja a lakosságot, hogy a közlekedésbiztonság javítása és a közlekedésben részt vevők felesleges szankcionálásának elkerülése érdekében jelezzék, ha Heves megyében november 20. és december 2. között általuk feleslegesnek ítélt KRESZ-táblával találkoznak – mondta el a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Aki indokolatlan, indokolatlannak tűnő vagy megtévesztő KRESZ-táblákkal, esetleg „kint felejtett” táblával találkozik Heves megye útjain, az a tábla fotóját vagy az azonosításhoz szükséges helyszín pontos leírását jutassa el a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság részére. Akik közlekedésbiztonsági szempontból valós problémát tárnak fel, sorsoláson vesznek részt, a fődíj egy ingyenes „csúszós pályás” vezetéstechnikai képzés.

Az érdemi bejelentések utólagos közlekedésbiztonsági felülvizsgálatát a rendőrség és a programban részt vevő hatóságok a jövő év folyamán hajtják végre, amelynek eredményéről tájékoztatják a lakosságot – tette hozzá Soltész Bálint szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik