Belföld

Meghalt munka közben egy darukezelő

A darukezelő holttestét emelőkosárral hozták le negyven méter magasból - közölte korábban Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

Meghalt munka közben egy darukezelő pénteken a fővárosban, a Móricz Zsigmond körtéren, egy építkezésen; a daru éppen egy betonszállító konténert emelt a magasba, amely egy ház falának ütközött, de kisebb károkon kívül komolyabb sérülést nem okozott az épületben – tájékoztatott a tűzoltóság. Molnár Péternek, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivőjének közlése szerint a ház ereszcsatornája és a tető szélén lévő deszkázat sérült meg, s a daru nem jelent veszélyt a házban lakók számára.

Az 57 éves szakember a metróépítő cég egyik alvállalkozójának darukezelője volt – írta közleményében a BKV. A közlekedési vállalat saját halottjának tekinti a szakembert.

A mentés idejére a Bartók Béla úton a Kosztolányi Dezső tér felől érkező forgalmat – a tömegközlekedési eszközök kivételével – a rendőrök elterelték – tette hozzá közleményében a sajtóügyeletes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik