Belföld

Megtalálták az Emődről eltűnt kislány maradványait

Az elsődleges adatok szerint feltehetően a Borsod megyei Emődről tavaly szeptemberben eltűnt kislány csontjait találták meg Emőd és Vatta között, egy bokros területen.

Nagy Sándor, a miskolci rendőrkapitányság szóvivője közölte: kedden bejelentés alapján találtak a bokros részen csontdarabokat, amelyekről az elsődleges vizsgálatok alapján megállapították, hogy a gyermektől származnak. A csontok mellett ruhadarabok is voltak, a kislány szülei azt mondták, ezeket viselte kétéves kislányuk, amikor eltűnt.

A rendőrség rendkívüli halálesetként, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet. Az eddigi adatok alapján idegenkezűség nem állapítható meg.

A kislány 2007. szeptember 4-én tűnt el, déli 12 óra után nem sokkal egy Maci névre hallgató keverék kutyával együtt. A kislány keresését még aznap nagy erőkkel kezdték meg. A gyermeket a rendőrség, a határőrség és a polgárőrség munkatársai, valamint a miskolci Spider speciális mentőcsapat és egy sportrepülő is kereste; a közeli patakmedret is átfésülték.

Szeptember 8-án már több százan: rendőrök, határőrök, tűzoltók, speciális mentősök és civilek keresték a gyermeket.

Eltűnése után öt nappal az emődi kislány kutyája hazament. A speciális mentők kutyáikkal megpróbálták felderíteni, honnan jöhetett haza az eb, ám munkájukat nehezítette, hogy a kutya tüzelt, és ez a körülmény elterelte a kereső ebek figyelmét. Később szakemberek is megvizsgálták a kutyát, ám közreműködésük nem vezetett a gyermek nyomára.

Novemberben a miskolci Spider Speciális Mentőcsoport csaknem száz fős speciális kutatócsoportja újrakezdte a keresést.

Lehóczki László, a miskolci Spider Speciális Mentőcsoport vezetője most azt mondta: azon a részen, ahol a néhány csontdarabot megtalálták, munkatársaik az eltűnés után nem jártak. Az említett terület mintegy 3 kilométeres távolságra van az eltűnés helyszínétől, ráadásul a terepviszonyok rosszak. Kiemelte: a családi ház körüli terület két kilométeren belül is több helyen járhatatlan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik