Belföld

Jön az óvodáztatási támogatás

A támogatást január 1-jétől azok igényelhetik, akiknek gyermeke halmozottan hátrányos helyzetű, elsődleges célja pedig, hogy e gyerekek minél hamarabb, már az ötödik életévüket megelőzően is járhassanak óvodába – közölte Korózs Lajos.

Az óvodáztatási támogatás feltétele, hogy a gyermek rendszeres gyermekvédelmi támogatást kapjon, a szülőnek – gyermeke hároméves koráig – legfeljebb általános iskolai végzettsége lehet; továbbá a gyermeket legkésőbb annak az évnek a végéig be kell íratni az óvodába, amikor betölti a negyedik életévét – mondta el a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára.

Ha a beíratás után a gyermek legalább három hónapig rendszeresen jár óvodába, első alkalommal 20 ezer forintos támogatást kap a szülő, amely természetben is nyújtható. Ha ezután a szülő továbbra is rendszeresen járatja óvodába gyermekét, akkor a beíratás évének júniusában és decemberében további 10-10 ezer forintot kap. A 2009-es költségvetésből mintegy 760 millió forintot szánnak a támogatásra – tette hozzá Korózs Lajos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik