Belföld

Zuschlag nem vall

Zuschlag János kedden megtagadta a vallomástételt a Bács-Kiskun Megyei Bíróság bírói tanácsa előtt, de elmondta, hogy a per későbbi szakaszában vallomást tesz.

Fodor Endre tanácsvezető bíró a bírói tanács elé rabláncon bekísért elsőrendű vádlott korábbi védője jelenlétében történt vallomásának felolvasásával folytatta a per bizonyítási eljárását. Zuschlag János a nyomozati szakban is többször megtagadta a vallomástételt, de egy alkalommal összefüggő vallomást tett. Ugyanakkor nem válaszolt kérdésekre, nem vállalta a szembesítést.

A vádhatóság bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a vádlottak civilszervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működtek közre.

Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Kiskunhalason önkormányzati képviselő, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja is volt, 2007. szeptember 21-től előzetes letartóztatásban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik