Belföld

Tilos közvetíteni a Zuschlag-pert

A Zuschlag-per pénteki tárgyalási napjának kezdetén Fodor Endre tanácsvezető bíró határozatban tiltotta meg a per kép- és hanganyagának egyenes közvetítését.

Az ügy előzménye: a szerdai tárgyalást az Origo internetes hírportál élőben közvetítette annak ellenére, hogy ahhoz Lados István másodrendű vádlott nem járult hozzá.

A tanácsvezető bíró, miután meggyőződött arról, hogy az internetes hírportál élőben közvetítette a tárgyalást, megtiltotta azt. A bíró hangsúlyozta: a sajtószabadság nem járhat mások személyiségi jogainak a sérelmével.

A pénteki tárgyalási nap kezdetén a bíró felolvasta a hírportál kérelmét, melyben engedélyt kért arra, hogy amikor Zuschlag János kihallgatására kerül sor, azt közvetíthessék.

A közvetítést a bíró megtiltotta, fellebbezni nem lehet a határozata ellen. Fodor Endre bíró a büntetőeljárásról szóló törvény vonatkozó rendelkezéseit is ismertette, mely szerint a később kihallgatásra váró vádlottak és tanúk a tárgyalás menetét folyamatosan követhetnék, ami nem engedélyezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik