Belföld

Betiltották a nagycsécsi demonstrációt

Megtiltotta a rendőrség a Borsod megyei Nagycsécsre, vasárnapra tervezett demonstráció megtartását - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság közleményében.

A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevében vasárnap estére Nagycsécsre bejelentett rendezvény megtartását a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező tiszaújvárosi rendőrkapitányság vezetője – a gyülekezési jogról szóló törvényben foglaltak alapján – megtiltotta.

A tiltás indoka az, hogy a vasárnap esti időpontra – a hét elején történt emberölés helyszínére – már korábban bejelentettek egy gyertyás virrasztást, ezért még egy esemény megtartása nem lehetséges, hiszen “a közlekedés más útvonalon nem biztosítható” – áll a tájékoztatóban.

A közlemény kiadását megelőzően a rendőrség a megtiltó határozatban foglaltakat hivatalosan, telefonon közölte a demonstrációt bejelentő budapesti férfivel.

Hétfőre virradóra a Borsod megyei Nagycsécsen Molotov-koktélt dobtak és rálőttek két házra, a támadásban két roma ember, egy 43 éves férfi és egy 40 éves nő meghalt. A rendőrség a tettes kilétéről és az ügy indítékairól egyelőre érdemben nem nyilatkozott. A nyomravezetőnek tízmillió forintos jutalmat ajánlott fel az országos rendőrfőkapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik