Belföld

Navracsics új választásokat ajánl a válságra

Minél hamarabb lesznek választások, és áll fel egy új kormány, annál hamarabb lehet megkezdeni a kilábalást a gazdasági válságból - mondta Navracsics Tibor csütörtökön a baranyai megyeszékhelyen.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője a párt Beszélgetések a jövőről című rendezvénysorozatának pécsi állomásán úgy fogalmazott: abban az esetben ért egyet Gyurcsány Ferencnek a válság másféléves időtartamára vonatkozó előrejelzésével, ha a miniszterelnök ezzel arra gondolt, legkésőbb akkor lesznek választások Magyarországon.

Navracsics Tibor úgy vélte: cselekvőképes kormányra van szükség, amely be tudja indítani a gazdasági növekedést, és képes kezelni a pénzügyi válság hatásait. Ezt minden más európai uniós állam tudja kezelni.

“Ha megnézzük az Európai Uniót, azt láthatjuk, mindenhol növekedési programokat indítanak, egyedül Magyarországon vannak megszorítások” – jegyezte meg. Hozzátette: a Fidesz kormányra kerülése esetén kis- és középvállalkozás-élénkítő programot indítana európai uniós források átcsoportosításával.
Közölte: a jelenlegi 3 százalékról 30-ra növelnék az uniós keretből a kis- és középvállalkozásokra jutó támogatások arányát.

A Fidesz által javasolt 5 milliárd euró elkülönítése már érezhető segítség lenne számukra, beindítaná a gazdasági növekedést, lehetővé tenné az adócsökkentést és a munkahelyteremtést, s Magyarország ezzel el tudna indulni a tartós gazdasági növekedés pályáján.

Navracsics Tibor szólt a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa programról is. Véleménye szerint a rendezvénysorozat óriási esélyt jelent a baranyai megyeszékhely az egész ország hírnevének növelésére, így annak sikere pártállástól függetlenül mindenki érdeke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik