Belföld

Megfulladt az ágyhoz kötözött beteg

Megfulladt az a nő, akit ápolója ágyhoz kötözött egy szellemi fogyatékos betegeket is gondozó baranyai intézményben.

Az elsődleges orvosi szakvélemény szerint a súlyos szellemi fogyatékos 44 éves nő halálát a derekára kötözött pelenka szorítása okozta, melynek kapcsán nem zárható ki az idegenkezűség. A rendőr százados elmondta, hogy az eset még szombaton történt, de azt nem kívánta megjelölni, melyik baranyai intézményben. Az MTI rendőrséghez közel álló forrásból úgy értesült, hogy a beteget Bóly városban ápolták.

A beteg úgynevezett „kényszeres járó” volt, aznap éjjel sem hagyta aludni társait. Az ajtókat nyikorgatta, csapdosta, valakinek a ruháját is lehúzta. A gondozó ezért döntött úgy, hogy pelenkával és pólóval az ágy melletti korláthoz kötözi. A nő később fel akart állni, de elesett. A kötésből nem tudott szabadulni, és segítséget sem tudott kérni. A gondozók reggel vették észre, hogy a beteg légzése leállt. Újraélesztették, kórházba szállították, de ott meghalt.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomoz az ügyben, és azt próbálja tisztázni, van-e ok-okozati összefüggés a gondozó magatartása és a haláleset között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik