Belföld

HospInvest: nincs fennakadás

Átlagos betegáramlás volt hétfőn, fennakadások nélkül látták el a betegeket az egri kórházban - közölte kedden az MTI-vel az intézményt működtető HospInvest Zrt. régióigazgatója, Kosztura László.

A hétfői betegáramlást a HospInvest vezetői mérték, és összehasonlították az azonos időszak adataival, majd megállapították, hogy a betegforgalom átlagos volt. Ugyanakkor a terveknek megfelelően folytatódik az átállással kapcsolatos feladatok ellátása, de ebből a betegek már szinte semmit nem érzékelnek – tette hozzá az igazgató.

A betegeknek nem kellett többet várakozniuk a megszokottnál, és az ellátás valamennyi osztályon teljes. A megerősített sürgősségi betegellátó osztályon az sem okozott fennakadást, hogy a hétfői tragikus tiszafüredi baleset áldozatai közül hét sérültet szállítottak a kórházba.

Csupán a receptvények pótlása okozott nehézséget, mert nem tudtak elég nagy mennyiségű receptet igényelni az OEP-től. Ez átmeneti kellemetlenséget okozott a betegeknek időnként, mert várniuk kellett a receptekre – fűzte hozzá.

Kosztura László összességében úgy fogalmazott, hogy a kórházban továbbra is nyugodt gyógyítás zajlik. A dolgozók nagyon keményen, maximális erőbedobással dolgoznak, az ellátásszervezés mellett nekik is köszönhető, hogy minden beteg időben megkapta az ellátást.

A szocialista vezetésű hevesi megyegyűlés március 25-én hagyta jóvá azt a szerződést, amelynek alapján a HospInvest Zrt. működtetheti az egri kórházat. A Fidesz mindvégig azzal vádolta a megye szocialista vezetését, hogy a HospInvestre szabták a pályázatot. Az „Egri Kórházvédő Bizottság” ugyanakkor azt állította, hogy személyzet hiányában csak „virtuális kórházat” működtethet a HospInvest, vagyis össze fog omlani az ellátás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik