Belföld

Egymást jelentik fel a gárdisták

Egyéb gazdasági bűncselekmény miatt tett feljelentést egy, a gárdaegyenruhák elkészítésével megbízott Magyar Gárda-tag egy másik gárdista ellen - írta a keddi Népszava.

A lap szerint a feljelentést tevő gárdista, Machó Judit az októberi avatás előtt megnyerte az egyenruhák készítésére vonatkozó pályázatot. Mivel azonban a ruhákat egymaga nem tudta volna elkészíteni időben, segítséget kért és kapott is más gárdistáktól.

A nyertes által a Népszavának eljuttatott közlemény szerint azonban egyik segítője mindenféle irányítást és szervezést kivett önhatalmúlag a kezéből. A ruhák elkészítéséért bejövő pénzeket szintén önkényesen osztotta el és tartotta meg. A közleményben körülbelül 600 ezer forintról van szó.

Az ügyet tovább bonyolítja, hogy a gazdasági bűncselekményt állítólag elkövető segítő Dósa Istvántól, a gárda szeptemberben leváltott főkapitányától is engedélyt kaphatott arra, hogy saját kedve szerint fizessen – olvasható a lapban.

A feljelentés az eddig látott ellentéteket figyelembe véve minden alappal tekinthető a Jobbik vonalat és a “dósaista” vonalat követő gárdák közti harc egy újabb fejezetének is – véli a Népszava.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik