Belföld

Szonda Ipsos: erősített az MSZP a fővárosban

A nemzeti csúcsot követően, az október 23-i hosszú hétvégét is magában foglaló időszakban szűkült a különbség a két nagy párt támogatottsága között - írta a Népszabadság a Szonda Ipsos felmérése alapján készült összefoglaló szerint.

A múlt hónapban a választókorú népesség 32 százaléka állt a Fidesz mögött, 18 százaléka volt MSZP-s, most az ellenzéki párt 31-20-ra vezet. A szocialisták főképpen a fővárosban erősítettek. Az MDF és az SZDSZ a már megszokott arányokat, a 3, illetve a 2 százalékot hozta.

A felmérés szerint a szocialista párt tábora legutóbb több mint egy évvel ezelőtt, 2007 augusztusában érte el a 20 százalékot. Budapesten a szeptemberi 19 százalékról 25-re emelkedett az MSZP támogatottsága. Mivel a Fidesz továbbra is az itt szokásos eredményt produkálta (25 százalék), holtverseny alakult ki a két párt között.

A Szonda Ipsos úgy látja, hogy a két nagy párt támogatói egyre nagyobb figyelemmel követik a politika (s ezzel együtt nyilvánvalóan a gazdaság) történéseit, és mind aktívabbak. Megállapítják azt is, hogy jelenleg hatalmas árkok választják el egymástól a két oldal szimpatizánsait. Az MSZP-sek szerint az ellenzék tevékenysége katasztrofális – mindössze 16 pontra értékelik egy százfokú tartományban. Lesújtó a Fidesz-tábor véleménye is, ha a kormányzat teljesítménye kerül szóba – 15 ponttal illetik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik