Belföld

Öt évet kapott az olimpiai bajnok

Farkas Péter olimpiai bajnok egykori birkózót öt év fegyházra ítélte bűnsegédként elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Testvére, Farkas Károly az ítélethirdetés előtt megszökött a bíróság épületéből.

Bűnsegédként elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt első fokon öt év fegyházra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság az 1992-ben birkózásban olimpiai bajnok Farkas Pétert. Továbbá elrendelte egy másik eljárásban korábban jogerősen kiszabott egyéves börtön végrehajtását.

Farkas Péter két vádlott-társa hat, illetve hét év fegyházat kapott társtettesként elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt.

A testvér meglógott

Az olimpiai bajnok testvére megszökött az ítélethirdetésről.
A hét évre elítélt Farkas Károly rosszullétre hivatkozva a mosdóba ment, majd eltűnt a PKKB épületéből. A bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene, és ezután folytatta az első fokú ítélet kihirdetését a két másik vádlott jelenlétében.

Egykor ünnepelt bajnok volt (Galéria)

Egykor ünnepelt bajnok volt (Galéria)

Előzmények

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) 2006 júniusában első fokon bizonyítottság hiányában felmentette Farkas Pétert a jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés vádja alól, ugyanakkor két vádlott társát – köztük a birkózó testvérét – 2-2 év szabadságvesztésre ítélte. A büntetőper fellebbezés folytán került másodfokon a Fővárosi Bíróságra, amely tavaly januárban megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte a PKKB ítéletét, s új elsőfokú eljárás lefolytatását rendelte el.

A vád szerint Farkasék egy XVII. kerületében ingatlanban sok milliós ráfordítással kialakított szellőző-, párologtató- és világítóberendezéssel felszerelt helyiségekben több ezer tő vadkendert termesztettek. 2004 októberétől mindhárom vádlott több mint egy évet töltött előzetes letartóztatásban.

Hősből rossz fiú

Farkas Péter 1968. augusztus 14-én született; 1978-tól a Vasas, 1983-tól a Ganz-Mávag, 1988-tól a Budapesti Spartacus, majd 1989-től az Újpest sportolója volt.

Az egyszeres Európa-bajnok (1991) és kétszeres világbajnok (1990, 1991) 82 kilós kötöttfogású birkózó 1992-ben jutott fel a csúcsra, miután a barcelonai ötkarikás játékokon aranyérmet akasztottak a nyakába. 1996-ban vonult vissza.

A 40 éves Farkas Péternek korábban már több büntetőügye is volt. Egy alkalommal hivatalos személy elleni erőszak, valamint közúti veszélyeztetés miatt pénzbüntetés mellett felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Nos, ezt is le kell ülnie…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik