Belföld

Gazdasági csúcsot kezdeményezett Gyurcsány

Gazdasági csúcsértekezlet összehívását javasolta a miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben.

Napirend előtti felszólalásában Gyurcsány Ferenc azt mondta, kezdeményezi, hogy a parlament gazdasági bizottságának keretei között egyeztessék a gazdasági válság hatásainak csökkentéséről szóló programokat, és készítsék elő a szükséges döntéseket.

A kormány üdvözölné, ha ezen a csúcson részt vennének a társadalmi partnerek, a munkavállalók és a munkáltatók, a kamarák képviselő, a parlamenti frakcióvezetők, valamint a parlamenti pártok vezetői.

Fidesz, KDNP: Gyurcsány a felelős

Mind a Fidesz, mind pedig a KDNP frakcióvezetője szerint egy gazdaságilag legyengült országnak kellett szembenéznie a gazdasági és pénzügyi válsággal.

A miniszterelnök mindenkit okol a kialakult helyzetért, csak éppen saját kormányzati politikáját nem – hangsúlyozta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. Szerinte a magyar gazdaság azért gyengült meg, mert rossz volt az a kormányzati politika, amelyet a kormányfő folytatott.

Semjén Zsolt, a KDNP képviselőcsoportjának vezetője abszurdnak nevezte, hogy “az a Gyurcsány Ferenc tetszeleg a csődtől való megmentő szerepében, aki a fő felelőse annak, hogy csőd közeli állapotba jutott az ország”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik