Belföld

A sűrűbb temetői járatok is zsúfoltak

Zsúfoltak a fővárosi temetőket érintő járatok, de nincs fennakadás a közlekedésben - mondta el a BKV fődiszpécsere szombaton kora délután.

A BKV érintett buszai 80-90 százalék kihasználtsággal közlekednek, de például a 28-as villamoson is 70 százalékos volt a kihasználtság az elmúlt órákban – tette hozzá a fődiszpécser.

Mint mondta, a menetrendhez képest voltak ugyan késések a délelőtt folyamán, de ebből az utasok semmit sem éreztek, mert a járatsűrítéseknek köszönhetően folyamatos a tömegközlekedés a temetők környékén.

A fődiszpécser szerint sokat segít a tömegközlekedési eszközöket választókon, hogy a rákospalotai Új köztemetőnél a korábbiakhoz képest új forgalmi rendet vezettek be: az Újhegyi útra a Maglódi út és a Kozma utca közötti szakaszra nem engedik az autósokat, a BKV járatai azonban közlekedhetnek ott. Így a növekedő forgalom nem befolyásolja olyan jelentősen a buszközlekedést, mint korábban.
Zsúfoltság alakult ki az Óbudai temető környékén is, de még ott is folyamatosan lehet haladni.

A közlekedési társaság korábbi közlése szerint a BKV sűrítette a nagyobb temetők irányába közlekedő villamos- és buszjáratait: öt villamos- és húsz buszvonalon közlekednek sűrűbb, akár 3-4 perces időközökben a járművek. Menetrendbe állítottak továbbá egy új villamosjáratot a Baross tér és az izraelita temető között, valamint hét buszjáratot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik