Belföld

Csak az Új köztemetőnél van torlódás

A fővárosi temetők többségének környékén szombat délelőtt nem alakult ki torlódás, ez alól a rákoskeresztúri Új köztemető a kivétel, ahol a nagyon erős forgalmat rendőrök irányítják - mondta el Kalyó László, a BRFK sajtóügyeletese.

A rendőrség megállási és behajtási tilalmat rendelt el a hétvégére több fővárosi temető környékén, a BKV sűríti egyes járatait, a közterület-felügyelet pedig fokozott ellenőrzést tart mindenszentek és halottak napja miatt.

A legnagyobb temetők – így az Új köztemető, a farkasréti és a pestszenterzsébeti temető – körüli és az oda vezető utakon is tilos a parkolás szombat reggel 6 órától vasárnap 10 óráig, egyes helyeken éjfélig. Több utcát egyirányúsítottak, azokon az ellenkező irányban csak a tömegközlekedési járművek haladhatnak.

Autóval csak a Fiumei úti sírkertbe és az Új köztemetőbe lehet majd behajtani, a mozgáskorlátozottakat azonban minden temetőbe beengedik gépjárművel. Simóka Kálmánné, a Budapesti Temetkezési Intézet vezérigazgatója ugyanakkor azt mondta: arra kérik a mozgáskorlátozottakat, hogy lehetőség szerint reggel 7 és 12 óra között látogassák meg az emlékhelyeket, amikor feltehetően még kisebb lesz a zsúfoltság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik